Насам-натам по Искърското дефиле

Постопи се снега, спряха дъждовете, който снимал водопади снимал… другата пролет отново:-) Апетитът идва с яденето и новата идея не се забави дълго. Всъщност след като бях изръчкал всички върхове около дефилето редно беше да и на него да му обърна подобаващо внимание. Няма нищо по-хубаво от това с автомобила не само да стигнеш до определена позиция но там да има и хубаво местенце за палатка! Точно такова има над село Гара Лакатник. Та високо над населеното място се извисява един забележително уродлив паметник със звезда на него, олицетворение на абсолютната липса на фантазия и чувство на естетика:-))) Но пък именно благодарение на него и горните фактори са на лице. Опъваш палатката, пускаш си хубава музика започваш да снимаш:-)

Популярната гледка в посока юг.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-близък план на село Гара Лакатник и река Искър.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ефектен облак минутки след залез, лек експозиционен клин и ХДР-то е готово.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следващата стъпка беше да уловя светлините на населеното място преди контраста да е станал прекалено силен. Всичко това налагаше да се снима по здрач и да не се губи излишно време.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

От неподвижен статив снимка съставена от доста кадри през различен етап от нощта:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На изгрев също се получи интересно. Пробвах да направя бая широкото хептен широко/панорама от вертикални кадри кадри на 10мм./ и изображението се сглоби интересно:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сиянието на „слънчевата контра“ всъщност можеше и да е интересно!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Следващата спирка беше Черепиш. Всъщност търсех определена позиция и се отпавих от село Люти брод нагоре към някаква антена. До нея имаше чудна полянка със зрели диви ягодки върху които опънах палатката. Около половин час от времето за разучаване отиде за диво хапване но пък не е за съжаляване:-) Разбрах, че позицията  която си представях е на друго място… а самото място е диво и се чудя как са се качили там определените хора:-))) Както и да е и тук не беше трагедия. Залез не се получи но пък изгревче да.

Общ план

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… и малко по-детайлно, като синята точка с неправилна форма всъщност е палатка:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Исках да намеря и някакво трето място над Дефилето и след малко разучаване се спрях на района около село Гара Бов. Интересното в цялата история е че въпреки че съм обходил билата на планинките наоколо определено не съм наблюдавал какво се вижда в ниското. Резултата е че си повтарях „баси знам всеки връх колко е висок а не знам какво има долу“:-) По същество над селото се вие път за село Заселе и преди горната част на водопада Бовска скакля има няколко местенца от които се откриват хубави гледки към една от приятните извивки на река Искър. В интерес на истината нито един от кадрите не ми хареса но все пак си заслужава да се отбележи гледката… нека да е на изгрев!:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Определено ще се връщам често в дефилето… просто е страхотно да стоиш на ръба с компания и да го наблюдаваш от високо/слушайки да кажем Learning to fly на Pink Floyd/!:-)

2 Responses to Насам-натам по Искърското дефиле

  1. ivanatora says:

    Супер е 🙂 Дали имаш GPS трак от разходката?

  2. dodimarkov says:

    Общия план ми допада най-много.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: