Есен в Тетевенски балкан

05-06.11.2011г.

След около едномесечен застой по чисто служебни причини нямах търпение да откина синджира, докато есента не си е заминала окончателно:-) Това, че същата закъсня само ми беше от полза. Заедно с фото-форумците Ицо-bairi100 и Младен-demiman под вещото ръководство на първия решихме да пообиколим района около село Бабинци над град Тетевен. Забрах Младенеца от добрия стар Лом а Ицо трабваше да ни чака на жп-гарата в с. Люти брод. Докато чакахме влака решихме да навестим един вече набелязан отпреди завой, както и една площадка над Черепишкия манастир.

Мъглата се оказа доста плътна но промеждутъците не бяха пропилени.

Демито нямаше как да бъде изпуснат:-)

Мъглата над Черепишкия манастир се оказа прекалено плътна но издебнахме момент, когато билото на Врачански балкан се показа за момент.

Забрахме Ицо от селото и направление град Тетевен:-) По пътя малко преди градчето отбелязахме подобаващо Гложенския манастир.

Ударихме по едно люто шкембе в Тетевен и газ нагоре към страхотното селце. По пътя твърде често се наложи да се спира и да се тича със стативи/имаше защо/:-)

Статив тук статив там:-)

В селото натоварихме раниците здравата с туристическо оборудване и още нещо и излязохме на полянките над него. Една от първите гледки определено беше впечатляваща… сърцето биеше лудо от кеф:-)

Една широка панорама и направление към връхчето вдясно в кадър/Острич/ и параклисчето на него:-)

Вече отгоре поглед в обратна посока.

Бързо кадърче…

… и се приготвихме да снимаме нощно:-)) Кадър, два- пробни… и определено това, което Ицо ме навиваше първо да направя го направих последно, но пък стана най-добре!:-)

Наснимахме се и слязохме малко под върха, където се опънаха палатки, запали огън и някой започна да фръга мръвки на скарата:-)))))))) На следващия ден преди изгрев хайде пак на параклисчето. .. и се започна една смяна на широко с теле:-)

Слънчо започна да изгрява.

С дългия обектив определено имаше какво интересно да се приближи:-)

Гледките към град Тетевен под широк ъгъл определено си заслужаваха!

Слязохме от връхчето, събрахме палатките и багажа и надолу към селцето и автомобилчето. Домакинът Христо както винаги даде страхотна идея а именно да отидем леко северно от селцето. Така и направихме, което стана повод за нова порция кадри:-)

И така… дойде време да се ориентираме в обратна посока. В Тетевен отново ударихме по едно шкембе/тоя път си взех поука и намалих лютото/:-))))) Предложих на връщане да минем по поречието на река Черни Вит навътре в Тетевенски и Златишки балкани, което и направихме! Нямаше как да не се отчета на едно от любимите ми селца в Златишкия балкан – Ямна!

Последната спирка беше водопад Варовитец край град Етрополе. Вода нямаше та си снимахме повече за кеф но пък кеф имаше в изобилие:-)))

Страхотно си изкарахме този уикенд ама страооотнооо!!!!!:-) Изключителни преживявания в страхотна компания и пожелания за пролетта, като цъфнат там разните работи отново да сме тук!:-)

Advertisements

4 Responses to Есен в Тетевенски балкан

  1. Мартин says:

    Пълноценна разходка сте спретнали, браво! 🙂 Лично аз се запалих да видя какво се случва от връх Острич по снимка на bairi100, от форума, от преди година и половина. Мястото е страхотно, въпреки че е ниско има какво да се види. 🙂 А като гледам Етрополският водопад го е хванала скуката :)). Ние пролетта едва припарихме под него.

  2. nelka says:

    Благодаря за споделянето на Вашето приказно отпускане 🙂 чудесни снимки! 🙂

  3. Pavel Mihalchev says:

    Прекрасно!

  4. Страхотно място и много хубави сними! Есента е наистина прекрасна!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: