Тук там в Рила!:-)

Август 2011г.

След Пирин дойде ред и на Рила планина. Имах си план първо да премина покрай Страшното езеро, нагоре към зъберчетата и натам та до Отовишкия дял:-)

Хм, снимките са хиляди и в общи линии за личния албум та ще се задоволя с отделни местенца направили ми по-силно впечатление)

На страшното бях при дива контра светлина та изобщо не го мислих а оцепих по права линия през стръмното към вр. Попова капа. Мотайки се на всеки от Купените се отправих към вр. Ловница.

Гледка към най-високият връх на северозападна Рила – Голям Купен/2731м… да с 2м. по-висок е от Мальовица/ от подножието на вр. Ловница.

На вр. Ловница както бях планирал изчаках залеза. Рядко ми се случва да попадна на невероятно местенце и да се кефя много на светлината и гледките а да не мога да направя интересни снимки… еее баш така стана:-))) Уффф абе прекалено безличен камънак в посока Купените.

В обратна посока се разкриваше култова гледка към върхове Двуглав, Злия зъб, Орловец, Петлите, Мальовиците… та си изкарах до залез.

Типично за мен не бързах да сляза до заслон БАК а когато реших вече на челник се отклоних от пътеката и с активно псуване през стръмните морени се смъкнах до постройката:-)))

Като видях, че съм сам бързо ми мина дивия нрав, сложих фотото на статива, метнах челника в заслона и зачаках изгрева на луната… мдааа резултата си заслужаваше:-)

Изгревът не ме грабна.

Не ми се пребиваше с тежката раница та набързо избих всякакви мераци за преминаване до връх Мальовица напряко през Петлите. Реших да си сляза до втора тераса и отново да се бъхтя сигурно нагоре:-)))

На слизане се обърнах да запечатя връх Орловец и Петлите.

Впоследствие наложих учудващо и за мен яко темпо и много преди планираното бях на вр. Дамга-Вазов връх. Най-яркия спомен от този участък беше, когато баш на връх Мальовица Французин на развален Български ме попита: Малевица къде… а аз на развален Английски му отвърнах: Па те тука уан митър ин фронт оф ю:-))))))))))))))

Та така… безспорно панорамата към Урдини езера и Мальовишкия дял от вр. Дамга е невероятна!!!

Легнах да подремна около час-два на върха за което време покрай мен премина доста народ:-))) Реших да захапа Отовишкото било със залез на вр. Отовица и преспиване в хижа Иван Вазов.

Усещането да наблюдаваш седемте Рилски езера от Отовишкото било си е невероятно изживяване!!!:-)

Няколко снимки от Отовишки връх и газ надолу към хижата)

На следващия ден реших да отида до вр. Харамията… учудващо най-хубавата гледка към езерата беше преди него.

Това бяло братство хем ми е интересно хем не мога да го разбера…

Последва досадно слизане до ЦПШ-Мальовица, преспиване и направление хижа Рибни езера.

Та, на следващия ден изкачване с Опела до кантон Тихата Рила на 2000м. надморска височина с цената на изпуснал амортисьор и счупен лагер… така е човек и добре да живее трябва да си вземе джипка!:-)))

Еййй вр. Рилец си заслужава а гледката към Мальовишкия дял e №1)

Ридът Зъбците и Рибни езера също!

Реших да остана за залез на вр. Канарата но май се оказа, че по-добрия вариант щеше да е вр. Йосифица… няма нищо панорамата си заслужаваше!

Последва слизане по тъмно на челник до хижа Рибни езера, където възрастен водач-планинар ме нахока, че никога не би допуснал сам човек да ходи нощем в планината… няма да пиша как се обосновах но само да вметна, че заврях човечеца у на кучето оная работа – ми така де аман от разбирачи:-)))

Нататък направление Славянка-Алиботуш!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: